Хліб та випічка

Насичена дводенна практична програма, створена на основі рекомендацій провідних пекарів-технологів, зарубіжної літератури; відфільтрована до найменших деталей та адаптована для людини, яка раніше не мала досвіду роботи з хлібом.

Всього лишень декілька основ тіста, ньюанси у випіканні та добавках, і вуа-ля – на столі з’явиться ароматний, рум’яний, неймовірно смачні хліб та здоба!

І, що найголовніше – абсолютно будь-який хліб чи випічка вийде в домашніх умовах при наявності будь-якої духової шафи:)

Вироби, які Ви приготуєте на майстер-класі

гречневый багет

ГРЕЧАНИЙ БАГЕТ

класичний ароматний багет на основі гречаної муки з додаванням насіння гречки

молочный батон

КЛАСИЧНИЙ МОЛОЧНИЙ БАТОН

батон, який ми звикли купувати в супермаркетах та спеціалізованих магазинах

Чиабатта

ЧІАБАТТА

пориста класична італійська чіабатта

Тостовый хлеб

ТОСТОВИЙ ХЛІБ

пухкий, м’який та тримаючий  форму хліб для тостів

Булочка для бургера

БУЛОЧКА ДЛЯ БУРГЕРУ

ідеальна плотна м’яка булочка з чорнилами каракатиці

Бородинский хлеб

БОРОДИНСЬКИЙ ХЛІБ

найпопулярніший хліб на жииній муці з солодом

Синнабоны

CINNABON ROLL

здобне дріжджове тісто з ароматом кориці та крем-сиром

Зерновой хлеб

ЗЕРНОВИЙ ХЛІБ

хліб на пшеничній та ржаній заквасці з зернами

Вивчені техніки

ДРІЖДЖОВЕ ТІСТО

Які дріжджі кращі – сухі чи вологі?

При яких умовах тісто поднімається

Температурні режими для випічки з дріжджового тіста

Начинки для пирогів із дріжджового тіста

ЕТАПИ РОБОТИ З ТІСТОМ

1) замішування

2) передформовка

3) розстоювання

4) формовка

5) фінальне розстоювання

5) обробка хліба

ОБЛАДНАННЯ ТА ІНВЕНТАР

 Базовий інвентар для випічки

Форми та ньюанси вибора форм для різних видів хліба

Як досягти ідеальної хрусткої скоринки

Вибір духовки та режимів випікання