Научится готовить мясо

Альтернативні види м’яса

При згадуванні такого виду м’яса як стейк, в голову приходить два вида — Rib — eye та T-bone.

А як же інші частини корови?Адже ці два стейки, це тільки 1/100 видів м’яса, які доступні нам, як кінцевим споживачам.

► Стейк м’ясника або по-науковому Hanging tender steak ◄

За легендою данний стейк називають так через те що він як би висить між філе та ребром корови, вважається самою центральною та м’ясистою частиною діафрагми. Аби розпізнати її та не помилитись з вибором на ринку зверніть увагу на поздовжню жилу, що проходить по центру отруба.

Так як цей вид м’яса всього лише один у бичка, вартість його можливо й не маленька, але все одно цілком доступна.

Стейк м’ясника розташований глибоко всередині частини філе та захищений грудною кліткою що робить його ніжним після приготування не сильно чаклуючи над ним, а смак стейка характеризується особливою інтенсивністю.

 

Альтернативні або маловідомі види м’яса прийшлидо нас відносно недавно, адже раніше м’ясники використовували ці «золоті» частини туши для фаршу або їли їх самі, не підозрюючи що їх можна приготувати навіть смачніше ніж популярний стейк T-bone!

► Фланк стейк або Flank steak ◄

Этот вид мяса відмінна можливість зрозуміти та розгледіти як виглядають волокна, а також саме на ньому можливо відпрацювати нарізку “уздовж” або  «поперек» волокон. Цей вид м’яса підійде для швидкої обжарки або stir-fry по професіональному 🙂

У порівнянні з багатьма іншими шматками м’яса, фланк доступний в ціні, просто не всі знають які смачні страви можна приготувати на його основі (тоді б він коштував як T-bone).

Найважливіше при пріготуванні, звертати увагу на маринад, техгологію приготування(якщо ви оперуєте часом, готуйте за технологією Sous-vide, якщо немає – гриль вам на допомогу), так яу отруб не відрізняється м’якістю, готувати його довго немає сенсу.

Так само зверніть увагу на нарізку. Дуже рідко цю частину подають цілою, часто його нарізають виключно поперек волокон, подаючи з соусом та гарніром.

І маленький лайфхак – перед нарізкою стейк, дайте йому відпочити на дошці близько 5-10 хвилин.

Найважливіше це те, що йдучи на ринок не зациклюйтесь на найдорожчих та найвідоміших видах м’яса, адже перед Вами лежить як мінімум 2/3 цілого бичка, якому є чим Вас здивувати!)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

CookerySchool
mobile app

Записываться на обучение стало в 1000 раз быстрее, комфортнее и выгоднее!

Устанавливайте мобильное приложение от Кулинарной школы и участвуйте в WOW бонусной системе!

Получайте cashback в размере до 20% после каждого курса/мастер-класса, накапливайте бонусы и используйте их при оплате!

X