Як готувати:
Розіграйте духовку до 180°С, вимийте гусака всередині та з зовні. Обсушіть його рушником, помістіть на глибоке деко. Зробіть декілька протоколів гострим ножем, щоб стікав лишній жир. Обільно посипте птицю крупною сіллю.
Змішайте всі інші інгридієнти, щоб зробити начинку, потім нафаршируйте начинкою птицю. Підберіть крила з деко, щоб вони не підгоріли. Протягом 2 годин томіть гусака в духовці, потім перевірте його: якщо з бедер гусака йде чистий сік, то гусак готовий.
Дайте гусаку охолонути протягом десяти хвилин, потім обробіть його. Доки гусак охолоджується, займіться соусом.
Соус овід Маестро Мартіно: змішайте шовковицю, миндаль та панірквальні сухарі. Подрібнити всі інгридієнти, потім прогоніть суміш через сито. Додати спеції за смаком, а також трохі оцету, щоб добитьсь «соусної» консистенції. Затем варите смесь на среднем огне около 5 минут.