CookerySchool

Що їдять у "Грі престолів"?

Герої культової саги не тільки інтригували, намагались захоплювати світ та бились вони ще дуже любили поїсти.

Фанати «Пісні льоду й пламені»( за мотивами саме цієї книги знята сага «Гра Престолів») підрахували, що тільки в первих чотирьох книгах Джорджа Р.Р. Мартіна згадується більше 160 різноманітних страв. За мотивами роману вийшла ціла кулінарна книга.

Виявляється, страви з вигаданого світу - не видумка

а рецепти, які можна знайти в древньоримських та британських кулінарних книгах. Трохи терпіння, и ви теж зможете насолоджуватись вишуканим піром аристократів Вестероса та Ессоса.

Рецепт

Цибулевий суп

«Стюарди почали розностити першу страву   — цибулевий суп з козлятиною и морквою. Їжа не зовсім королівська, проте смачна, поживна та зігріває шлунок. Оуэн Олух взявся за скрипку, вільні люди підігравали йому на дудках та барабанах, тих самих, що что супроводжували наступ Манса на Стену — зараз вони звучали набагато приємніше. До супу подавали ржаний хліб, тільки з печі, соль та масло можна було брати на столах».

Інгридієнти: 

  • 3 середніх цибулі-порей
  • 1 середня морква
  • 1 стебло селери
  • 4 пучка зелені (суміш весняних трав)
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 2 лаврових листа

Як готувати:

Обрізати цибулю-порей на 10 см вище білої лінії, корневий кінець надрізати хрестом до половини стебла. Нарізати цибулю-порей тонкими кільцями, в великій кастрюлі розтопити масло, додати до нього цибулю. Тушити під кришкою на слабому вогні до тих пір, поки він не стане м’яким, але ще не втратить колір. Нарізати селеру та моркву, додати в кастрюлю. Влити бульйон, додати лавровий лист, сіль та перець, залишити на повільному вогні на 20 хвилин. Весняну зелень промити та розібрати, змішати з тертою лимонною цедрою. Добдати в кастрюлю з супом, проварити 2–3 хвилини, після чого подавати на стіл.

Інгридієнти: 

  • 1 гусак
  • 4 яблука
  • 3 стакана хліба, нарізаного кубиками
  • 1 стакан смородини
  • 4 ст.л топленного масла
  • 1 зубчик часника
  • Тим’ян та Майоран

Для Соуса:

  • 2 стакана шовковиці
  • 1/2 стакана молотого миндалю
  • 1/4 стакана панірувальних сухарів
  • Оцет/Імбир/перець/мускатний горіх

Як готувати:

Розіграйте духовку до 180°С, вимийте гусака всередині та  з зовні. Обсушіть його рушником, помістіть на глибоке деко. Зробіть декілька протоколів гострим ножем, щоб стікав лишній жир. Обільно посипте птицю крупною сіллю.

Змішайте всі інші інгридієнти, щоб зробити начинку, потім нафаршируйте начинкою птицю. Підберіть крила з деко, щоб вони не підгоріли. Протягом 2 годин томіть гусака в духовці, потім перевірте його: якщо з бедер гусака йде чистий сік, то гусак готовий.

Дайте гусаку охолонути протягом десяти хвилин, потім обробіть його. Доки гусак охолоджується, займіться соусом.

Соус овід Маестро Мартіно: змішайте шовковицю, миндаль та панірквальні сухарі. Подрібнити всі інгридієнти, потім прогоніть суміш через сито. Додати спеції за смаком, а також трохі оцету, щоб добитьсь «соусної» консистенції. Затем варите смесь на среднем огне около 5 минут.

Рецепт

фаршированний

гусак

«Леді Танда знову кличе тебе на вечерю. Буде оленячий окіст, фаршированний гусак під соусом з шевковиці та…— …її дочка, — кисло завершив Тіріон. З дня його прибуття в Червоний Замок леді Танда повела проти нього компанію, опираючись на невичерпний арсенал  з пирогів з міногою, дикоїопираясь на неисчерпаемый арсенал из пирогов с миногой, дикой кабанятини та збитих вершків». 

Рецепт

лимонний

пиріг

«Потім пішли солодощі: пиріг з голубами, запечені яблука, пахучі корицею, та лимонний пиріг під цукровою глазур’ю. До цього часу Санса вже натільки наїлась, що змогла справилась тільки з двома маленькими пиріжками з лимоном, с двумя маленькими пирожками с лимоном, незважаючи на те, що дуже любила їх».

Інгридієнти: 

  • 3шт яйця
  • 8ст.л цукру
  • 8ст.л мука
  • 10г. Розпушувач для тіста
  • 4ст.л води
  • 1 ст.л сік лимону
  • 1шт лимон
  • 400г Лимонний курд
  • 15г желатин

Як готувати:

Відділіть жовтки від білків. Білки поставте в холодильник. До жовтків додайте половину цукру та збийте до збільшення масси. Натріть цедру одного лимону та вижміть 1 ст. л. лимонного соку. До жовтків додайте воду та лимонний сік, повторно збийте. 

Взбийте білки в густу піну, потім додайте цукор та збийте до міцних піків

В глубоку емність вилийте яєчну массу, додайте білки. Обережно все змішайте. До тіста просійте муку з розпушувачем, додайте лимонну цедру. Перемішайте. Заповніть  формочки не більше, чим на половину. Випікайте тісто при 180 градусах 20 хвилин.

Желатин залийте холодною водою та залиште набухати.Набухший желатин нагрійте до розтоплення, додайте його в лимонний курд.

Достаньте бісквіти з формочок, наповніть їх желатиновою сумішшю, зверху покладіть готові бісквіти. Поставте формочки в холодильник на пару годин.

CookerySchool
mobile app

Записываться на обучение стало в 1000 раз быстрее, комфортнее и выгоднее!

Устанавливайте мобильное приложение от Кулинарной школы и участвуйте в WOW бонусной системе!

Получайте cashback в размере до 20% после каждого курса/мастер-класса, накапливайте бонусы и используйте их при оплате!

X