Вибір м’яса – це ціла наука, достойна Нобелівської премії.
Найбільша омана, яку потрібно негайно прибрати зсвоєї голови, — що м’ясо повинно бути «свіжим» та «парним». Якщо це ваш критерій, то ви виберете найнесмачніше м’ясо. М’ясо повинно пройти процедуру визрівання, простіше кажуче, воно повинно відлежатись.
Даби хаотично не носитись між прилавками в пошуках достойного куска м’яса, ми підготували міні-гайд по основним критеріям ідеального м’яса:
Тут все придільно просто – не повинно бути ніякого постороннього запаху, крім природнього аромату свіжого м’яса (а він нейтральний та не на’вязливий)
Учуяли «запашок»? Скорее бегите и не оглядывайтесь, даже если продавец участливо будет предлагать хорошую скидку, пытаясь спасти ситуацию.
Кожний м’яз в організмі покрита тонкою з’єднувальною оболочкою. Ці плівки досить непросто видаляти, а між тим вони є природнім знаком якості.
Якщо шматок м’яса перед вами покритий фасціями (офиційна назва цих плівок), це означає, що м’ясо свіже та купувати його варто без роздумів.
⠀
Цей пункт заслуговує окремої уваги. Якщо бачите на куску м’яса жир, зробіть акцент на його колір. Тільки білий і крапка!
Не бійтесь, ткніть пальцем в претендента на місце в вашій корзині. Від вмятини не залишилось і сліду? Значить свіже.
Всі перечислені правила перестають бути важливими в той момент, коли ви починаєте дружити з перевіреним м’ясником, який вже як член вашої сім’ї.
Адже не даремно улюблене авто ми возимо на перевірене сто, жінка ходить до одного майстра в салон и т.д